Verzorging extensions.


Uw eigen haar wordt constant gevoed door uw haarzakje. Een extensions staat niet meer in verbinding met uw haarzakje, dus krijgt geen voeding van binnen uit. Het is daarom belangrijk dat u uw extensions van buitenaf extra voeding geeft door middel van een goede verzorgende shampoo, conditioner, masker en serum. Doet u dit niet dan zullen uw extensions na verloop van tijd droog  pluizig en moeilijk kambaar worden en kan er klitvorming ontstaan.


Was Tip:

Bij lang haar en vooral blij blonde extensions is het aan te raden om het haar  eerst goed nat te maken, in de punten een conditioner te smeren en dan pas het haar (aan de hoodhuid) te gaan wassen. Zo hou je je punten mooi glanzend en klitvrij. Met het uitspoelen van de shampoo loopt dit vanzelf over je punten heen waardoor ze toch weer lekker fris worden.

 

Heel belangrijk is het om uw extensions dagelijks te borstelen met een speciale extensionsborstel. Ben niet bang dat u de extensions eruit zult borstelen want  juist aan de hoofdhuid dient u de extensions goed te borstelen om klitvorming tegen te gaan.

 

Normaal verliest u ongeveer 100 haren per dag. Ook nu u extensions draagt zult u ongeveer 100 haren per dag verliezen, alleen blijven die uitgevallen haren nu in uw bondje of microringetje zitten. Het is dus erg belangrijk dit goed te borstelen. want juist deze uitgevallen haren hebben de neiging te gaan klitten. Pas als u uw extensions laat verwijderen zullen deze haren los komen, schrik hier dus niet van, het is heel normaal dat nu de uitgevallen haren zichtbaar worden.

Controleer regelmatig met uw handen of er extensions aan elkaar gaan klitten, en als dit het geval is  trek ze dan voorzichtig met uw handen weer uit elkaar. Bij goed borstelen komt dit in principe niet voor.

 

Het is belangrijk dat uw haar helemaal droog is voordat u gaat slapen.  Gaat u met nat haar naar bed dan is de kans groot dat de extensions gaan klitten. Bij lange extensions is het advies om ze 's nachts in een losse vlecht te dragen om klitvorming tegen te gaan.

 

U kunt uw extensions normaal behandelen zoals u ook uw eigen haren behandeld, dus ook föhnen, krullen of stijlen is geen probleem. Let er wel op dat u, als u een warmte apparaat (stijltang, krultang föhn of iets dergelijks gebruikt) u uw eigen haar maar vooral de extensions beschermt met een produkt (serum) dat beschermt voor de hitte van het apparaat. Doet u dit niet dan zullen de extensions uitdrogen.

 

Uiteraard mag u gerust zwemmen met uw extensions.
Wel is het aan te raden om de hairextensions in een vlecht te dragen. Houdt er wel rekening mee dat zout en chloor  vocht onttrekken uit uw eigen haren en extensions. Het is dan ook aan te bevelen om na het zwemmen direct uw haar  te wassen met een verzorgende shampoo en een goede conditioner. Borstel het daarna direct goed door. Bij een strand/zon vakantie is  het  heel belangrijk dat u elke keer na het zwemmen in zout of chloor water de haren zo snel mogelijk uitspoelt of nog liever even wast en een conditioner gebruikt en regelmatig een haarmasker gebruikt. Gebruik voor het zonnen en zwemmen een produkt met een UV filter op uw haar. Net zoals u uw huid beschermt, hoort u ook uw haren tegen UV licht te beschermen.

 

Probeer zo duidelijk mogelijk uw wensen en verwachtingen van te voren duidelijk te maken, liefst met een foto van wat uw wensen zijn. Verwacht niet dat u met extensions meteen als een filmster 's morgens uit uw bed komt. De foto's van de modellen die u in de bladen of op tv ziet, komen net uit de kappersstoel en niet rechtstreeks uit hun bed! Ook extensions moeten ''gekapt'' worden, net zoals uw eigen haar. 

  

Tape extensions:

Deze zijn herplaatsbaar, en worden heel makkelijk en zonder het haar te beschadigen weer verwijderd door een speciaal produkt gebaseerd op alcohol. Omdat er in de meeste shampoos veel alcohol verwerkt zit zal je voor deze extensions een speciale shampoo en conditioner moeten gebruiken, anders heb je kans dat ze te snel loslaten.

 

Hairextensions kunnen in verband met hygiëne nooit geruild worden!

Yolanda Hairstyling wenst u heel veel plezier met uw extensions en voor vragen kunt u altijd contact opnemen.

 

 

.